Zoeken

Marokko voorloper sociale zekerheid in Afrika

31 mei 2021 - 15:40 - Marokko

©

Marokko is hard bezig met het creëren van een sociaal vangnet voor de hele bevolking. Volgens de president van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO), Odile Renaud-Basso, is Marokko op weg naar de eerste plaats op het Afrikaanse continent als het aan komt op de ontwikkeling van een verzorgingsstaat. Zij deed deze uitspraak tijdens een virtuele ontmoeting met Marokkaanse officials op 24 en 25 mei.

Volgens Renaud-Basso zal het project "directe en tastbare effecten hebben op het verbeteren van de levensomstandigheden van de burgers", meldt persbureau MAP. Ook meldde zij dat er een aanzienlijke winst is geboekt in het aanbieden van zorg aan boeren, ambachtslieden en andere onafhankelijke privé-werknemers.

Om te voldoen aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Marokko echter 35.000 artsen en 57.000 extra verpleegkundigen nodig. Hierdoor meent Renaud-Basso dat de gezondheidssector open staat voor nieuwe investeringen.

Tijdens de virtuele bijeenkomst van afgelopen maandag sprak de president van de EBWO met de minister van Economie, Financiën en Administratieve Hervorming, Mohamed Benchaâboun, de minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, en vertegenwoordigers uit de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld. Er is vooral gesproken over het herstel na de coronaviruspandemie en de investeringen van de bank in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team