Zoeken

Marokko: lijst criminele parlementsleden groeit

5 juni 2024 - 00:00 - Marokko

©

Het aantal Marokkaanse parlementsleden dat wordt vervolgd door justitie is gestegen tot 30. De politici, die afkomstig zijn van zowel regerings- als oppositiepartijen, worden in beschuldigd van diverse financiële misdaden.

De beschuldigingen tegen de parlementsleden omvatten corruptie, verduistering van publiek geld, chantage en vervalsing van officiële documenten. Sommigen van hen zouden gemeenschapsfondsen hebben verduisterd om hun herverkiezingscampagnes te financieren. Anderen worden beschuldigd van malversaties bij het toekennen van overheidsopdrachten en van het gebruik van frauduleuze middelen om te ontsnappen aan controles door de Rekenkamer.

Lees ook: Kamerlid Marokko en medeplichtigen vervolgd voor verduistering

Om dergelijke praktijken te bestrijden, pleiten lokale actoren voor de intrekking van het parlementaire mandaat van de betrokken politici. In de huidige legislatuur zijn al tien parlementsleden uit hun functie ontheven op basis van een beslissing van het Grondwettelijk Hof, meldt Assabah.

Lees ook: Marrakech: twee verkozenen beschuldigd van diefstal van eigendommen

De rechtbank heeft ook de ontslagverzoeken van twee andere parlementsleden geaccepteerd en een parlementsleden gesanctioneerd. Volgens het blad zijn er ook parlementsleden die door justitie worden vervolgd, waarvan de goederen in beslag zijn genomen of die het land niet mogen verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team