Zoeken

Marokko: criminele bende veroorzaakt paniek in regio Tetouan

6 februari 2024 - 20:00 - Marokko

©

In de regio Tetouan heerst onrust door de activiteiten van een criminele bende die actief is langs de nationale weg 16, nabij Oued Laou. De politie en de koninklijke gendarmerie hebben een grootschalige zoekactie op touw gezet om de leden van de bende op te sporen, die verantwoordelijk zijn voor de ontvoering van een veehandelaar.

De veehandelaar, afkomstig uit het dorp Amsa in de provincie Tetouan, was onderweg naar de wekelijkse markt van Oued Laou toen hij in de vroege uren van zaterdag 3 februari door gemaskerde individuen werd ontvoerd. De daders deden alsof ze hem naar de veemarkt zouden brengen, maar in plaats daarvan bonden ze hem vast, beroofden hem van 5000 dirham en gooiden hem in een greppel langs de weg bij het dorp Tambrabet.

Lees ook: Marokko: hoe de gendarmerie een dievenbende oprolde

De man vertelde dat hij ongeveer 10 uur in de greppel heeft doorgebracht, terwijl hij probeerde naar de weg te kruipen. Uiteindelijk slaagde hij erin uit de greppel te komen en langs de weg te gaan liggen. Na een bijzonder zware nacht te hebben doorstaan, werd hij herkend door een bekende. De veehandelaar is opgenomen in het provinciaal ziekenhuis Saniat Rmel in Tetouan, waar hij de nodige medische zorg ontvangt.

Lees ook: Zware rellen tussen drugsbendes in het zuiden van Marokko

De veiligheidsdiensten van de stad en de provincie zijn actief op zoek naar de daders. Het onderzoek verloopt onder toezicht van het openbaar ministerie.

Bladna.nl