Zoeken

Marokko: tientallen corruptiezaken aan het licht dankzij kliklijn

7 september 2018 - 19:20 - Marokko

©

In Marokko blijft de kliklijn tegen corruptie succes boeken. Een veertigtal zaken worden momenteel behandeld.

Sinds de lancering van de kliklijn in mei dit jaar werden 37 mensen gearresteerd volgens Akhbar Al Yaoum. De dienst ontving in de afgelopen maanden 300 oproepen.

Onder de arrestanten bevinden zich veel ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken, overheidsagenten, politiemensen en gendarmes, maar ook gezondheidswerkers. Verschillende zaken worden momenteel onderzocht door de rechtbank van Marrakech en een aantal anderen door de rechtbank van Casablanca.

De krant geeft het voorbeeld van een vice gemeentevoorzitter in Marrakech die betrapt werd op corruptie. Hij zou 2000 dirham hebben ontvangen. In een andere zaak werd een ambtenares gestraft na hetzelfde bedrag te hebben ontvangen. In de gezondheidssector werden twee artsen in Casablanca en Ksar El Kebir en een verpleegster in Marrakech aangeklaagd.

Het gratis nummer 05 37 71 88 88 is uitsluitend bedoeld voor het melden van corruptie. Wanneer een melding binnenkomt wordt een dossier opgesteld en aan de rechtbank overhandigd. Daarna wordt systematisch geprobeerd om in samenwerking met de politie de verdachte op heterdaad te betrappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team