Zoeken

Marokko gaat coronapatiënten systematisch met chloroquine behandelen

11 april 2020 - 15:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid heeft besloten om mensen die besmet zijn met het coronavirus, systematisch met chloroquine te behandelen.

De afdeling volgt met dit besluit de aanbevelingen op van Marokkaanse artsen om de behandeling van coronapatiënten met chloroquine en azythromicyne te generaliseren.

Minister Khalid Ait Taleb van Gezondheid heeft in een nota aan alle gezondheidsverantwoordelijken in het land gevraagd om bij mensen die symptomen vertonen van het coronavirus, een behandeling te starten met hydoxycholoroquine en azythromicyne, zonder te wachten op de uitslag van de coronavirustest. De behandeling kan worden gestopt als de test negatief terugkomt.

Het ministerie vraagt ook aan gezondheidscentra om mensen die met het coronavirus besmet zijn en die zichzelf thuis verzorgen op dag 9 en dag 10 te testen om ze genezen te kunnen verklaren.

Eerder deze week werd bekend dat volgens een onderzoek van dokter Didier Raoult, Franse microbioloog die als eerste voor het gebruik van chloroquine had gepleit, 91,7 procent coronapatiënten die met chloroquine werden verzorgd, na tien dagen volledig genezen waren.

Bladna.nl