Zoeken

Coronavirus Marokko: dagelijkse update

1 mei 2020 - 10:00 - Marokko

©

In Marokko tonen de cijfers over de coronacrisis nog altijd een stijgende lijn. Het koninkrijk verwacht begin deze maand de piek van de epidemie.

Volgens de meest recente gegevens van het ministerie van Gezondheid werden van donderdag op vrijdag 102 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het totaal aantal coronabesmettingen bereikt vandaag 4423.

Sinds het begin van de epidemie in Marokko werden 984 coronapatiënten genezen verklaard en overleden 170 mensen aan de gevolgen van het virus. Ook werden 30.418 mensen negatief getest.

Marokko had in maart al de keuze gemaakt om alle coronavirus patiënten met chloroquine en hydrochloroquine te behandelen. Het koninkrijk had als gevolg alle voorraden die in het land beschikbaar waren gekocht en nieuwe bestellingen geplaatst.

Om het virus te bestrijden werden op 13 maart ook alle grenzen en het luchtruim gesloten. Een week later werd de noodtoestand afgekondigd en voor de maand Ramadan werd een avondklok ingesteld. Marokkanen mogen als gevolg niet buiten tussen 19 uur en 5 uur ’s ochtends. Overdag mag men het huis enkel verlaten om te gaan werken als het niet anders kan, de dokter te bezoeken of inkopen te gaan doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team