Zoeken

Marokko: nieuwe coronahaard in industriële zone Casablanca

9 mei 2020 - 14:00 - Marokko

©

In een industriële zone in Casablanca is een nieuwe haard van het coronavirus ontdekt. Drie bedrijven in de industriële zone van Sidi Bernoussi zijn getroffen.

Het gaat om drie schoenenfabrieken die naast elkaar staan, samen ongeveer duizend mensen in dienst hebben en het eigendom zijn van de familie Mahlou.

Le360 bericht dat reeds 150 coronavirus besmettingen onder het personeel van de drie fabrieken werden vastgesteld en dat tot nu toe de helft van het personeel op het virus werd getest.

Minister Moulay Hafid Elalamy van Handel en Industrie moedigt al weken bedrijven aan om de nodige hygiëne en veiligheidsmaatregelen te treffen, om zo snel mogelijk hun activiteiten te kunnen hervatten. Een gemengde commissie van de ministeries van Handel en Industrie, Gezondheid, Binnenlandse zaken en Werkgelegenheid is belast met de controle van de nieuwe coronaregels die door de autoriteiten worden opgelegd.

Het is niet duidelijk of de drie schoenenfabrieken in Sidi Bernoussi werden gecontroleerd. Volgens het medium is dat niet het geval en draait de fabriek 24 uur op 24 met drie shifts en geen afstandsregels. Ook werden enkel in de eerste dagen mondmaskers aan het personeel gegeven waarna hen werd gevraagd om zelf voor de maskers te zorgen, met als gevolg dat tientallen medewerkers tijdens hun werkuren niet beschermd waren.

Bladna.nl