Zoeken

Marokko waarschuwt voor chemische aanslagen in Europa

6 april 2016 - 14:42 - Marokko

©

Abdelhak Khiame, baas van de Marokkaanse antiterreurpolitie BCIJ, heeft in een interview met The Sun Europa gewaarschuwd voor chemische terreuraanvallen van Daesh.

Volgens de veiligheidsverantwoordelijken is het niet onmogelijk dat de terroristische organisatie chemische aanslagen pleegt via van zijn "getrainde kinderbrigades". "Het is best mogelijke dat Daesh deze methode gebruikt om Groot-Brittannië en andere Europese landen te treffen. Daesh heeft kinderbrigades en we weten dat ze zijn opgeleid om aan aanslagen in Europa deel te nemen."

Abdelhak Khiame citeerde het voorbeeld van een terreurcel die in februari in Marokko werd opgerold. De leden van de cel planden chemische aanvallen in het land en een zelfmoordaanslag in het parlement. Zorgwekkend is volgens Khiame dat de toen gevonden producten in de meeste winkels in Europa vrij worden verkocht.

De baas van de BCIJ haalde ook hard uit naar België, dat het "Daesh van Europa" aan het worden is. Belgische terroristen gaan volgens hem niet meer naar Syrië en "vinden het leuker om hun eigen land aan te vallen". Enkele weken geleden had Khiame al in een interview met de Belgische zender RTL-TVI laten weten dat de meeste wapens die in Marokko in beslag werden genomen uit België kwamen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team