Zoeken

Daesh is Marokko niet vergeten...

25 oktober 2016 - 21:10 - Marokko

©

Na jarenlang zonder succes aanslagen te hebben gepland in Marokko heeft Daesh voor een nieuwe strategie gekozen. De organisatie probeert steeds meer in het koninkrijk zelf mensen te vinden om aanslagen te plegen.

In een interview met de krant Rissalat Al Oumma vertelde de baas van de Marokkaanse FBI Abdelhak Khiame over de methodes die Daesh gebruikt om Marokko te raken. Volgens hem probeert de organisatie slapende cellen in het land op te richten. Dankzij de waakzaamheid van de veiligheidsdiensten is dat echter nog niet gelukt, aldus Khiame.

Een andere methode die Daesh gebruikt is mensen naar Marokko sturen die onbekend zijn bij de veiligheidsdiensten. Dat was namelijk het geval van de Tsjaadse Abu Al Batoul en meer recent een Spaanse onderdaan. Deze pogingen werden echter op tijd gestopt en "de autoriteiten hebben alle cellen ontmanteld die via buitenlanders aanslagen wilden plegen".

Na al deze mislukte pogingen probeert Daesh nu "minderjarige meisjes via internet aan te werven en te hersenspoelen". Khiame verwees daarbij naar de vrouwencel die onlangs werd opgerold en waarvan meer dan de helft van de leden minderjarig zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team