Zoeken

Jonge Syriëganger Younes Abaaoud terug in Europa

11 april 2016 - 13:41 - Marokko

©

Younes Aabaoud zou terug in Europa zijn. De jonge broer van terreurverdachte Abdelhamid Abaaoud zou aan zijn zus hebben laten weten dat hij terug was.

Volgens een nota van Interpol verliet Younes Syrië op 18 februari richting Europa. "Ik kom hier aan om 10 uur" zou hij tijdens een telefonisch gesprek met zijn zus Yasmina hebben gezegd.

Younes wordt als één van de jongste Syriëgangers van Europa beschouwd. Hij was nog maar 13 toen hij door zijn broer Abdelhamid naar Syrië werd meegenomen. De tiener plaatste na zijn vertrek regelmatig berichten en foto’s van zichzelf op sociale media en werd daarmee wereldwijd bekend.

In de media wordt al maanden over zijn terugkeer naar Europa gespeculeerd. Hij zou zijn broer komen wreken. Abdelhamid Abaaoud was de hoofdverdachte van de aanslagen van Parijs. Hij kwam slechts enkele dagen na de aanslagen om tijdens een politieactie in een buitenwijk van de Franse hoofdstad.

In februari berichtten media dat Younes bij gevechten in Syrië was omgekomen. Dezelfde maand zou hij echter herhaaldelijk in Djedda met andere Europese terreurverdachten zijn gezien. Vandaar zou hij zijn zus in België hebben gecontacteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team