Zoeken

Marokkaanse cannabis trekt VS-industrie aan

20 maart 2021 - 10:09 - Economie

©

Delegaties van twee Amerikaanse industriële groepen tonen belangstelling voor Marokkaanse cannabis na de aanneming van het wetsontwerp 13-21 betreffende de legalisering ervan. Zij organiseerden een verkenningsmissie in het noorden van het koninkrijk.

Twee delegaties van Amerikaanse industriële groepen zijn momenteel op prospectiemissie in Marokko, meldt persagentschap MAP. Zij zijn van plan om cannabistelers en het maatschappelijk middenveld in deze provincies te ontmoeten. De belangstelling van de Amerikaanse industriëlen voor cannabis volgt op de goedkeuring in de regeringsraad van het wetsontwerp dat het legale gebruik ervan regelt.

In een verklaring aan MAP, verklaarde Mounir El Bouyoussfi, directeur-generaal van het agentschap voor de promotie en ontwikkeling van het noorden (APDN), dat het agentschap een geïntegreerd programma heeft ontwikkeld, met als doel in de 98 plattelandsgemeenten waar cannabisteelt aanwezig, de weg vrij te maken voor de legalisering ervan voor industrieel en medisch gebruik.

In het begin van de jaren 2000 organiseerden verschillende buitenlandse investeerders prospectiemissies in deze regio’s zonder te investeren in de teelt of de verhandeling van Marokkaanse cannabis. Het is nog maar de vraag of deze nieuwe prospectiemissie een vervolg zal krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team