Zoeken

Marokko heeft Caesar-kanonnen ontvangen (video)

3 september 2022 - 19:00 - Marokko

©

Marokko zou Caesar-kanonnen hebben ontvangen, die het bij Frankrijk had besteld. Een video lijkt deze ontvangst te bevestigen.

Caesar-kanonnen in Ouarzazate? Een op Youtube gepubliceerde video lijkt een konvooi van gecamoufleerde artillerie-kanonnen te tonen, voorafgegaan door gendarmerie-voertuigen met hun blauwe lichten aan, meldt Médias24. Het zou gaan om Caesar kanonnen die Marokko bij Frankrijk heeft besteld. Als gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict had Frankrijk een deel van de Marokkaanse bestelling in dienst gesteld van Oekraïne.

Lees ook: Marokko koopt Caracal H225M helikopter

Dit Franse zelfrijdende kanon, dat sinds eind jaren 2000 in dienst is bij de Franse strijdkrachten, is ontworpen en vervaardigd door Nexter Systems in Bourges. Het werd door Nexter in zijn fabriek in Roanne achter op een vrachtwagen gemonteerd. Het is reeds uitgevoerd naar verscheidene landen, waaronder Saoedi-Arabië, België, Indonesië en Thailand. Hij heeft een bereik van meer dan 50 km. De vuurkracht is 6 tot 8 kogels per minuut. De Caesar wordt in het buitenland gebruikt in Afghanistan, Libanon, Cambodja, Mali, Irak, Jemen en de Oekraïne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team