Zoeken

Marokko: burgemeesters staan terecht voor financiële misdrijven

8 november 2020 - 13:40 - Marokko

©

Drie burgemeesters moeten verschijnen voor de strafkamer verantwoordelijk voor financiële misdrijven bij het Hof van Beroep van Rabat. Ze worden ervan beschuldigd betrokken te zijn bij verschillende fraudezaken.

Na de gerechtelijke onderzoeken en de verwijzing naar de officier van justitie, verschijnen de burgemeesters nu voor de rechter. Eén van hen wordt ervan beschuldigd subsidies te hebben verleend aan fictieve verenigingen voor electorale en politieke doeleinden, meldt Al Massae. Een ander wordt ervan verdacht financiële transacties te hebben uitgevoerd naar bedrijven zonder aanbesteding of bestek.

Op basis van rapporten van de Rekenkamer werd er maandenlang onderzoek gedaan. Het onderzoek bracht ernstige tekortkomingen aan het licht betreffende het beheer van de betrokken gemeenten. De magistraten wezen op onder meer lacunes in het interne systeem voor controle en het beheer van de gemeentelijke inkomsten en eigendommen.

De onderzoekers merkten op dat materialen, waarden en inkooporders niet geregistreerd werden. Erger nog, de functionarissen waren verantwoordelijk voor uitgaven die niet vielen onder de bevoegdheden van de gemeenten, zoals bijvoorbeeld de levering van brandstof voor voertuigen van ambtenaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team