Zoeken

Marokko: Brahim Bouhlel jaar cel in voor "slechte grap"

23 april 2021 - 10:14 - Marokko

©

De Franse komiek Brahim Bouhlel en de influencer Zbarbooking zijn door de Marokkaanse justitie tot gevangenisstraffen veroordeeld voor het verspreiden van een beledigende video op sociale media.

De Franse komiek, Brahim Bouhlel en de Frans-Marokkaanse influencer bekend onder het pseudoniem "Zbarbooking", zaten gedurende twee weken in voorlopige hechtenis in Marokko, vanwege de "verspreiding van een video van een persoon zonder zijn toestemming" en "ontucht met minderjarigen". Ze werden woensdag veroordeeld tot respectievelijk acht maanden en een jaar gevangenisstraf, vertelt hun advocaat, Marouane Rghioui, aan AFP.

"Het oordeel is erg hard! Het gaat over een slechte grap die zijn auteurs voor het gerecht brengt. Ze hebben echter oprecht spijt van de gemaakte opmerkingen," zei de advocaat van de verdediging, die van plan is om in beroep te gaan.

Het begon allemaal in een restaurant in Marrakesh waar Brahim Bouhlel, in gezelschap van "Zbarbooking" en de Franse acteur Hedi Bouchenafa, drie minderjarigen filmde en betrok in een beledigend verhaal. De video ging viraal op sociale media en veroorzaakte veel verontwaardiging. De verdachten verontschuldigden zich en legden uit dat het om een "parodie" ging.

Bouchenafa, die er ook bij was tijdens de scène, had het Marokkaanse grondgebied reeds verlaten vóór de opening van het onderzoek. De Franse komiek Brahim Bouhlel staat bekend om zijn rol in de serie "Validé", een successerie over Franse rap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team