Zoeken

Brahim Bouhlel en Zbarbooking riskeren 2 jaar cel in Marokko

8 april 2021 - 12:40 - Marokko

©

Afgelopen maandag zijn de Frans-Algerijnse acteur Brahim Bouhlel en de Marokkaanse Snapchatter Zbarbooking in Marokko gearresteerd. Samen met de Frans-Algerijnse acteur Hedi Bouchenafa hebben de twee mannen een video verspreid waarin ze Marokkaanse vrouwen en straatkinderen beledigen.

Het Openbaar Ministerie in Marrakesh is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen Bouhlel, Bouchenafa en de Marokkaan die actief is op Snapchat onder de naam Zbarbooking. Bouhlel en Zbarbooking blijven in hechtenis totdat het vooronderzoek is afgerond.

Volgens Mourad Elajouti, voorzitter van de Marokkaanse advocatenclub, mogen de verdachten in eerste instantie 48 uur worden vastgehouden, en kan het voorarrest met 24 uur worden verlengd op verzoek van de openbaar aanklager, meldt Le360. Van de drie verdachten heeft de Frans-Algerijnse acteur Hedi Bouchenafa aan zijn arrestatie weten te ontkomen omdat hij eerder al was teruggekeerd naar Frankrijk.

De video waardoor de drie mannen in het vizier van het Openbaar Ministerie zijn gekomen werd afgelopen weekend verspreid. Het leidde tot een storm van verontwaardiging in Marokko en een aankondiging van de juridische vervolging in een Twitterbericht van Mourad Elajouti. De advocaat vertelt dat Bouhlel, Bouchenafa en de Marokkaanse Snapchatter een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar en een boete tussen de 5000 en 50.000 dirham opgelegd kunnen krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team