Zoeken

Brahim Bouhlel bericht over zijn tijd in de gevangenis in Marokko

17 september 2022 - 21:00 - Cultuur

©

Tijdens de opnames van de film "Citoyen d’honneur" (Ereburger) met de bekende komiek Kad Merad, bezocht de Frans-Algerijnse Brahim Bouhlel zijn gevangenisverblijf in Oudaya in Marrakech. Daar zat hij een straf van acht maanden uit voor "zijn slechte grap".

"Gaat het emotioneel goed met je?" vroeg een vriend hem bij zijn bezoek. "Ik zou willen huilen, maar ik kan het niet. Vroeger waren al je vrienden er, maar als je weer buiten bent, is er niemand meer. Je leert jezelf kennen," zei Brahim Bouhlel, zonder verder in detail te treden. Zijn gevangenschap in Marokko heeft diepe sporen nagelaten. "Soms was het heel, heel moeilijk voor hem. In de gevangenis klampte hij zich elke keer vast aan de volgende deadline om er doorheen te komen. Sinds zijn terugkeer toont hij geen enkel emotie meer," vertelde een familielid van de Franse Algerijn aan de krant Le Parisien.

Lees ook: Jamel debbouze: "Veroordeling Brahim Bouhlel in Marokko buiten proportie"

Bouhlel’s juridische problemen begonnen na de opnames van de film "Citoyen d’honneur", waarin hij de rol van Medhi speelde. Hij had een "slechte grap" gemaakt over Marokkaanse vrouwen en kinderen. Het begon allemaal met een controversiële video opgenomen in een restaurant in Marrakech. In de video waren de Bouhlel, de Frans-Algerijnse acteur Hedi Bouchenafa en de Frans-Marokkaanse Snapchatter Zbarbooking met drie minderjarige Marokkanen. De video, die viral ging op sociale media, ontketende een golf van verontwaardiging. De beklaagde verontschuldigde zich toen en legde uit dat het om een "parodie" ging.

Lees ook: Woede over video waarin Algerijnse acteurs Marokkaanse kinderen beledigen

Op 21 april 2021 werden Brahim Bouhlel en de influencer Sammy Tami veroordeeld tot respectievelijk acht maanden en een jaar gevangenisstraf. Het vonnis werd op 31 mei in hoger beroep bevestigd. Hedi Bouchenafa had het Marokkaanse grondgebied verlaten voordat het onderzoek werd gestart. De smeekbeden van Brahim Bouhlel om een koninklijk pardon bleven onbeantwoord. De 26-jarige acteur legde zich neer bij het uitzitten van zijn straf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team