Zoeken

Bootverkeer Almeria-Nador hervat

14 april 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Woensdag werden de scheepvaartverbindingen tussen de havens van Almeria en Nador hervat. Om 23.00 uur vertrok een eerste veerboot uit de Spaanse haven.

Balearia en Trasmediterranea zullen deze verbindingen verzorgen. Ze werden woensdag hervat na een akkoord tussen de havenautoriteit van Almeria (APA) en de rederijen. Tijdens een vergadering tussen de betrokken partijen werd ook besloten dat de bootoversteken voor passagiers met voertuigen op maandag 18 april zouden worden hervat, meldt Europa Press.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: prijs bootticket bekend

Voor de voorzitter van de APA, Jesús Caicedo, zal de hervatting van het verkeer van passagiersschepen "bijdragen tot een terugkeer naar de normaliteit in de haven en voor de havengemeenschap". Hij voegde eraan toe dat dit ook "banen zal opleveren, omdat het passagiersverkeer een van de belangrijkste activiteiten van de haven is. Vóór de pandemie verwerkte de haven meer dan een miljoen passagiers per jaar".

De haven van Almeria is klaar om de verbindingen met Nador te hervatten, zo verzekerde Caicedo. "In de afgelopen twee jaar zijn investeringen gedaan en werkzaamheden uitgevoerd om de installaties gebruiksklaar te houden". In 2021 heeft de APA, als voorbereiding op operatie Marhaba, werkzaamheden uitgevoerd om de verlichting en de klimaatregeling van de ferryterminal te verbeteren en nieuwe software geïnstalleerd die de gegevens van de schepen automatisch bijwerkt.

Lees ook: Vaccinatiepas niet meer verplicht om naar Marokko te reizen

Bovendien werden in de instapzone vijf sanitaire voorzieningen opgeknapt en werden andere werkzaamheden verricht in de passagierslounge en de transitzones. Er kwamen ook nieuwe zitbanken voor wachtenden en het aantal elektrische aansluitingen werd verhoogd zodat de passagiers hun mobiele telefoons kunnen opladen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team