Zoeken

Marokko gaat beveiliging luchthavens upgraden

2 november 2020 - 13:50 - Marokko

©

Het Marokkaanse Nationale Vliegveldbureau (ONDA) gaat de beveiliging van de luchthavens in Marokko upgraden. Hiervoor zijn onlangs verschillende contracten afgesloten met internationale bedrijven die actief zijn op het gebied van beveiligingstoezicht en -controle.

De luchthavens van Casablanca, Marrakesh, Dakhla en Nador zullen als eersten onder handen worden genomen, meldt Al Massae. Het project zal enkele miljoenen dirhams gaan kosten. Voor het vliegveld Marrakesh-Menara is 20 miljoen dirham ingeboekt om het videobewakingssysteem en andere beveiligingssystemen te versterken.

Voor de upgrade en versterking van het beveiligingssysteem van de luchthaven Mohammed V in Casablanca wordt hetzelfde bedrag uitgetrokken. Er zal gebruik worden gemaakt van de nieuwste generatie aan apparatuur zoals die onlangs op Washington Airport in de Verenigde Staten is geïnstalleerd.

Ook zal de luchthaven van Casablanca de beschikking krijgen over een krachtig elektronisch apparaat om valse documenten mee op te kunnen sporen.

Verder zal de luchthaven van Dakhla worden uitgerust met een videobewakingssysteem en beveiligingsapparatuur in en rond de gebouwen voor een totaalbedrag van 44,55 miljoen dirham. De upgrade van de luchthaven van Nador zou 17 miljoen dirham moeten gaan kosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team