Zoeken

Marokko heeft beste hotel ter wereld

7 oktober 2021 - 15:06 - Marokko

©

La Mamounia in Marrakech is verkozen tot beste hotel in de wereld. Het Marokkaanse paleis voert de nieuwe top-50 aan van het Amerikaans blad "Conde Nast Traveler".

Het Marokkaanse luxehotel won de "Reader’s Choice Awards". Ruim 800.000 lezers van het blad namen deel aan een peiling gebaseerd op hun reiservaring. De criteria die tot de verkiezing van La Mamounia leidden zijn volgens de lezers zijn unieke architectuur en luxueuze troeven.

"Als je de nacht niet doorbrengt in een van de betegelde kamers van dit oude paleis, is het bijna alsof je nooit in Marrakech bent geweest", staat op de website van het tijdschrift. "Deze weelderige plaats met palmbomen, aangelegde tuinen en fonteinen, waar sensuele zalen en bars zijn gedrapeerd in donkere zijde en fluweel, zijn de belichaming geworden van alle redenen waarom we van Marrakech onze nummer één bestemming maken", aldus het blad.

De andere criteria die worden genoemd zijn het prestige, de gastvrijheid, de kwaliteit van de restaurants en het ontwerp van het paleis, dat 200 kamers, een casino, palmbomen en rozenstruiken heeft. Het hotel La Mamounia is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team