Zoeken

Nederland wil jeugdwerklozen uit Franse voorsteden aantrekken

16 juni 2022 - 18:20 - Wereld

©

Nederland is op zoek naar arbeidskrachten en roept jonge werklozen uit de Franse voorsteden op om in Nederland te komen werken. Dit kan jongeren van Marokkaanse afkomst helpen om uit de werkloosheid te geraken.

In een interview met het AD opperde de Nederlandse minister Karien van Gennip, van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de mogelijkheid dat jeugdwerklozen uit Frankrijk en Spanje in Nederland aan de slag kunnen gaan in de horeca en in de kassen. "Ik kan mij voorstellen dat we investeren in die Franse of ook bijvoorbeeld Spaanse schoolverlaters," zei ze in een interview met de krant.

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt heeft Nederland op dit moment veel personeel nodig. De minister kijkt daarbij eerst naar de ruim 1 miljoen Nederlanders die geen baan hebben en hoopt ook dat mensen met een deeltijdbaan meer willen gaan werken. In Nederland is 3,2% van de beroepsbevolking werkloos. Dit is een lager werkloosheidscijfer dan in Frankrijk (7,2%) volgens de geharmoniseerde gegevens van Eurostat.

Naast deze werkloze jongeren denkt Karien van Gennip dat Nederland ook beroep zal moeten doen op arbeidsmigranten. Volgens de minister dragen migranten bij aan de Nederlandse economie. "Ik kan me niet voorstellen dat we onze economie zonder hen kunnen runnen," zegt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team