Zoeken

Marokko benoemt nieuwe consuls in Nederland en België

21 oktober 2015 - 16:30 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken heeft maandag de benoeming van 31 nieuwe consuls aangekondigd, ook in Nederland en België.

In Nederland kommen er nieuwe consuls in Den Bosch, Rotterdam en Utrecht. In België krijgen Antwerpen, Brussel en Luik nieuwe consuls. De nieuwe consul in Antwerpen, Salim Lahjomri, werkte jarenlang als verslaggever voor de Marokkaanse krant L’Economiste.

De benoemingen hebben betrekking tot twee derde van de consulaten van Marokko in de wereld. 80 procent van de nieuwe consuls hebben nog nooit deze functie bekleed en 25 procent zijn vrouwen. Het ministerie heeft ook veertig kersverse ambtenaren opgeleid voor de consulaten.

Minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse zaken werkte al enkele maanden aan de lijst van nieuwe consuls. Hij was onder druk gezet door Koning Mohammed VI die in een ferme toespraak in juli de slechte werking van de diplomatische vertegenwoordigingen had gehekeld.

Het ministerie heeft tevens een commissie opgericht om machtsmisbruik en functieverwaarlozing te bestrijden. Deze commissie zal toezicht houden op het werk van de consuls. Ook het klachtnummer dat in augustus was gestart, blijft actief.

Nieuwe consuls in Nederland en België
Consul Stad
Khalid Kelzim Den Bosch
Mustapha Tarfia Rotterdam
Abdelaziz Tidjousti Utrecht
Salim Lahjomri Antwerpen
Omar Touir Brussel
Hassan Touri Luik

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team