Zoeken

Marokko bereidt zich voor op ontvangst gevechtshelikopters

5 december 2021 - 17:40 - Marokko

©

Marokko bereidt de ontvangst voor van 24 "AH-64 Apache" gevechtshelikopters, die besteld zijn bij de Amerikaanse fabrikant Boeing. In dat opzicht is het koninkrijk van plan om de militaire luchthaven van Khouribga op te knappen.

Het herstel van de militaire luchthaven van Khouribga is één van de projecten die op zijn genomen in de Defensiebegroting voor 2022, meldt ActuDéfense Maroc op haar Twitter-account. Een project met als doel de ontvangst van 24 AH-64 Apache gevechtshelikopters, die door de Royal Armed Forces besteld zijn bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing.

Lees ook: Marokko gaat AH-64 Apache helikopters uitrusten

In juni 2020 sloten Boeing en Marokko een contract voor de aankoop van 24 AH-64 Apache gevechtshelikopters, nadat het US Defense Security Cooperation Agency (DSCA) in november 2019 groen licht had gegeven voor de verkoop ter waarde van ongeveer 4,2 miljard dollar. In oktober jongstleden keurde het Amerikaanse Congres ook de levering goed van 52 softwarematige radiosystemen AN/ARC-231 Skyfire, voor de helikopters.

Lees ook: Amerikaanse onthullingen over moderniseringsplan Marokkaans leger

De AH-64 Apache helikopter is een model dat uitgerust is met de modernste communicatie-, navigatie-, sensor- en wapensystemen. De gevechtshelikopter wordt momenteel in Irak en Afghanistan ingezet door het Amerikaanse leger. De bestelling zal in 2024 aan het Marokkaans leger worden geleverd.

Bladna.nl