Zoeken

Marokko: bankier berooft klanten van miljoenen

3 december 2021 - 20:20 - Marokko

©

Grote diefstal bij een bankfiliaal in M’diq. De hoofdkassier van het bankfiliaal wordt ervan verdacht ettelijke miljoenen dirhams van het filiaal te hebben gestolen. Hij is momenteel op de vlucht.

Naar aanleiding van vermoedens van diefstal van meer dan 20 miljoen dirham - geld dat van rekeningen van klanten maar ook uit de kas van de bank zelf is gehaald - heeft de directie van de bank opdracht gegeven tot een onderzoek door de Algemene Inspectiedienst.

Lees ook: Covid-19: nieuwe toegangsvoorwaarden voor Marokko (documenten)

Assabah bericht dat de inspectiedienst vaststelde dat inderdaad meer dan 20 miljoen dirham uit het filiaal was gestolen terwijl de directie met verlof was. Ook werden meer dan 700.000 euro en verschillende andere munteenheden gestolen.

Lees ook: Mislukte bankoverval in Casablanca

De hoofdverdachte is de hoofdkassier. Hij is op de vlucht sinds afgelopen vrijdag en heeft het land al verlaten om zich bij zijn familie in het buitenland te voegen, aldus het blad. Op dit moment zetten rechercheurs van de Inspectie-Generaal hun onderzoek voort om vast te stellen of de hoofdverdachte met medeplichtigen heeft gehandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team