Zoeken

Commissaris perste minnares en bankdirectrice af in Tiznit

2 april 2022 - 19:40 - Marokko

©

Een politiecommissaris en zijn medeplichtige zitten in hechtenis in een zaak van verduistering en afpersing van overheidsgelden in de stad Tiznit. De fraude bedraagt ongeveer 2,88 miljoen dirham.

Volgens voorlopige bevindingen van de gerechtelijke politiedienst BNPJ zijn een politiecommissaris die in Agadir werkt en de directrice van een bankfiliaal in Tiznit bij de zaak betrokken.

Lees ook: Marokko: ambtenaar geschorst vanwege video ’Dochter van de commissaris’

De politiecommissaris maakte misbruik van een affaire die hij had met de bankdirectrice om haar af te persen. De laatste actie werd opgenomen door de bewakingscamera’s van het bankfiliaal en toont de hoofdcommissaris die een bundel bankbiljetten ter waarde van 100.000 dirham krijgt van zijn minnares en vervolgens nog een bundel uit de kluis van het bankfiliaal haalt, aldus een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

Medias24 bericht dat de vrouw, gescheiden en moeder van een dochter, toegaf aan de grillen van de hoofdverdachte omdat zij vreesde de voogdij over haar kind te verliezen. Nadat ze de resultaten van het onderzoek had gezien, bekende ze de gepleegde feiten.

Lees ook: Jaar celstraf voor mishandelen commissaris in Marokko

Als gevolg daarvan heeft de DGSN de beschuldigde politiechef geschorst in afwachting van de uitspraak van de rechtbank. Het proces tegen de twee beschuldigden zal naar verwachting in de loop van deze maand plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team