Zoeken

Marokko: avondklok tijdens eindejaarsfeesten?

20 december 2021 - 20:12 - Marokko

©

De geruchten over het opnieuw instellen van een avondklok en verscherpte coronamaatregelen in Marokko kloppen niet. Ook de lockdown van de stad Casablanca na de uitbraak met de nieuwe omikronvariant, is een fake nieuws.

"Er circuleren momenteel geruchten met betrekking tot komende regeringsbesluiten om de beperkingen in verband met de noodtoestand op het vlak van gezondheid aan te scherpen en om uitgaansverboden en andere beperkingen in te voeren. Maar deze geruchten zijn vals en ongegrond," vertelt een goed ingelichte bron aan Medias24. Met andere woorden, er komt geen avondklok en de beperkende maatregelen worden niet aangescherpt aan het einde van 2021.

Lees ook: Eerste geval van omikronvariant ontdekt in Marokko

Het opduiken van de eerste besmettingsgevallen met de nieuwe omikronvariant in Marokko, zorgt voor enige paniek onder de bevolking. Er wordt gevreesd voor een verscherping van de gezondheidsbeperkingen. Volgens professor Saïd Motaouakkil, lid van het wetenschappelijk en technisch comité voor Covid-19, en dokter Saïd Afif, lid van het wetenschappelijk comité voor vaccinatie, vereist de huidige epidemiologische situatie niet dat er nieuwe gezondheidsbeperkingen worden ingevoerd. "Voor het ogenblik is de epidemiologische situatie betrekkelijk stabiel. We bevinden ons in een groene epidemiologische zone, ondanks de aanzienlijke toename van positieve gevallen in de afgelopen dagen," aldus Saïd Motaouakkil.

Lees ook: Omikron: Marokko overweegt nieuwe beperkingen

"De naleving van de basismaatregelen, namelijk het wassen van de handen om de dertig minuten, het dragen van een mondmasker dat om de vier uur moet worden verwisseld en de vaccinatie, kunnen een terugkeer naar restrictieve maatregelen voorkomen," menen de deskundigen. Saïd Afif pleit voor de eigen verantwoordelijkheid van Marokkaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team