Zoeken

Toename besmettingen met omikronvariant in Marokko

23 december 2021 - 12:00 - Marokko

©

In Marokko zijn 27 nieuwe bevestigde besmettingsgevallen met de Omikronvariant van het coronavirus vastgesteld. In totaal zijn er nu 28 bevestigde gevallen, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

"Sinds 15 december, toen de eerste besmetting met de Omikronvariant op het nationale grondgebied opdook, werden er 27 nieuwe gevallen geregistreerd. Dat brengt het totale aantal besmettingen met de nieuwe stam op 28", aldus de gezondheidsoverheid in een verklaring.

Lees ook: Omikron: zal Marokko de gezondheidsbeperkingen verscherpen?

In de nota meldt het ministerie dat 13 bevestigde gevallen werden opgetekend in de regio Casablanca-Settat, 11 in de regio Rabat-Salé-Kenitra en 4 in Fez-Meknes. Met betrekking tot de oorsprong van de bevestigde gevallen laat het ministerie weten dat 20 besmettingen te maken hebben met zeven epidemiologische familieclusters, terwijl acht gevallen geïsoleerd staan. Vijf patiënten zijn kinderen tussen 4 maanden en 13 jaar, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko verbiedt nieuwjaarsviering en stelt avondklok in

Daarnaast meldt het ministerie ook 46 vermoedelijke besmettingen met de Omikronvariant, waaronder 14 in de regio Marrakech-Safi. Dinsdag werden er 381 nieuwe coronagevallen geregistreerd. De afdeling dringt er bij alle burgers op aan om zich strikt aan individuele en collectieve preventiemaatregelen te houden, waaronder het correct dragen van mondkapjes, het frequent wassen of desinfecteren van de handen, het houden van fysieke afstand en de deelname aan de vaccinatie- en ’booster’ campagne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team