Zoeken

Marokko legt opnieuw avondklok op

22 december 2020 - 14:20 - Marokko

©

Marokkanen zullen zich schrap moeten zetten, zeker degenen die hoopten dat de beperkende maatregelen op de een of andere manier versoepeld zouden worden aan het einde van het jaar. Niet alleen zijn de maatregelen gehandhaafd, maar zijn er ook nieuwe toegevoegd.

Het wetenschappelijk en technisch comité deed aanbevelingen over de noodzaak om de maatregelen aan te scherpen die werden genomen om de verspreiding van corona in te dammen. De Marokkaanse regering heeft daarom besloten dat er vanaf woensdag 23 december nieuwe beperkende maatregelen van kracht worden.

Dat gaat met name over een avondklok op het hele nationale grondgebied van 21.00 uur tot 06.00 uur, behalve in uitzonderlijke omstandigheden en de sluiting van restaurants, cafés, winkels en supermarkten elke dag om 20.00 uur. Evenzeer zijn feesten en andere vieringen, en bijeenkomsten, verboden. Restaurants in de steden Casablanca, Agadir, Marrakech en Rabat worden opgeroepen hun deuren drie weken te sluiten.

Deze nieuwe bepalingen komen erbij naast de bestaande maatregelen. Marokkanen worden aangespoord om alle maatregelen die worden genomen om de verspreiding van corona tegen te gaan strikt te respecteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team