Zoeken

Marokko besluit opnieuw avondklok te verlengen

3 februari 2021 - 09:20 - Marokko

©

Marokko heeft de avondklok dat op 13 januari werd besloten, met twee weken verlengd. Het besluit is van kracht sinds dinsdag 2 februari en geldt tot 16 februari. De maatregel heeft als doel de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

In een persbericht laat de regering weten dat de maatregel werd genomen op aanbeveling van de Wetenschappelijke en Technische Commissie. Na de ontwikkeling van de pandemie op mondiaal niveau en naar aanleiding van het verschijnen van nieuwe varianten van het virus in buurlanden is er een noodzaak om de coronamaatregelen te blijven handhaven.

Volgens dezelfde verklaring is de beslissing een onderdeel van de voortdurende inspanningen om de verspreiding van het virus in te dammen en de negatieve repercussies ervan te beperken. De maatregelen betreffen onder meer de sluiting van restaurants, cafés, winkels en supermarkten om 20.00 uur in heel Marokko.

De landelijke avondklok tussen 21.00 uur en 06.00 uur de volgende ochtend blijft overal van kracht, behalve in uitzonderlijke gevallen. Ook het verbod op feesten en publieke- of privébijeenkomsten blijft tot nader order gehandhaafd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team