Zoeken

Marokko verlengt avondklok

15 januari 2021 - 20:00 - Marokko

©

De maatregelen die in Marokko op 23 december zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden op 13 januari met een week verlengd.

Het kabinet heeft in een verklaring laten weten dat het besluit is genomen vanwege de wereldwijde toename van het aantal besmettingen en de opkomst van nieuwe varianten van het virus in omringende landen. De aanbevelingen van de wetenschappelijke en technische commissie hebben de doorslag gegeven bij de vorming van het besluit.

Gedurende de verlenging van de noodtoestand moeten de noodprocedures voor de gezondheidstoestand worden aangescherpt en zullen de beperkende maatregelen om het coronavirus te bestrijden worden gehandhaafd, meldt het kabinet in een persbericht.

Tot tenminste 20 januari zijn restaurants, cafés, winkels en supermarkten verplicht om uiterlijk om 20.00 uur de deuren te sluiten. Ook blijft de avondklok van 21.00 uur tot 06.00 uur gehandhaafd. Alleen in uitzonderlijke gevallen is het toegestaan om na 21.00 uur nog de deur uit te mogen.

Ook is het verbod op openbare of particuliere feesten en bijeenkomsten verlengd, staat er in het persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team