Zoeken

Marokkaanse autoriteiten waarschuwen voor Bitcoin

10 april 2022 - 11:33 - Economie

©

De financiële autoriteiten zijn bezorgd over de risico’s die sommige Marokkanen blijven nemen door virtuele munten van het Bitcoin-type te gebruiken, ondanks het verbod in Marokko. In een nieuwe waarschuwing roepen zij alle gebruikers op zich aan de regelgeving ter zake te houden.

In een verklaring hebben Bank Al Maghrib, de Marokkaanse autoriteit voor de kapitaalmarkt, als toezichthouders, en het wisselkantoor, hun verbazing uitgesproken over het feit dat, ondanks talrijke waarschuwingen, natuurlijke en rechtspersonen gebruik blijven maken van dit soort transacties.

Lees ook: Marokko: politie pakt netwerken voor cryptomunten aan, meerdere arrestaties

Het gaat volgens de autoriteiten om een "niet-gereglementeerde activiteit die wordt gekenmerkt door een hoge mate van veranderlijkheid waardoor de consument geen enkele bescherming geniet, vooral omdat dit systeem aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken lijkt", bericht persagentschap MAP.

Lees ook: Marokko koploper met Bitcoin-transacties

De financiële autoriteiten trekken aan de alarmbel, vooral omdat sommigen deze werkwijze voor illegale doeleinden gebruiken, met name om geld wit te wassen of criminele activiteiten te ontplooien. Daarom dringen zij er bij de betrokken personen en rechtspersonen op aan de geldende regels strikt na te leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team