Zoeken

Marokko heeft Amerikaan uitgeleverd

9 februari 2023 - 17:00 - Marokko

©

Marokko heeft een Amerikaan uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij wordt daar vervolgd vanwege bank- en belastingfraude en het witwassen van geld. Er hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd van maximaal 30 jaar en een boete van maximaal 1 miljoen dollar.

Als gevolg van zijn uitlevering door Marokko staat de 55-jarige Scotty Thomas Lumley nu terecht in de Verenigde Staten. Op 3 februari verscheen hij voor de rechter in Nashville. Hem worden verschillende aanklachten voorgelegd: bankfraude, belastingfraude en het witwassen van geld, zegt US Attorney Henry C. Leventis in een persverklaring.

Lees ook: Marokko arresteert Saoediër op vraag van Interpol

Lumley was in november 2020 naar Marokko gevlucht. Hij had net vernomen dat er een federaal onderzoek naar hem liep. Vanuit Marokko zou hij een vervalste inkooporder hebben gebruikt om een bedrijf in Utah meer dan 500.000 dollar afhandig te maken.

Lees ook: Marokko keurt uitlevering Franse hacker aan VS goed

In 2015 pleitte de verdachte schuldig voor fraude en witwassen. In december 2021 klaagde een jury uit Utah hem aan voor fraude met afluisterapparatuur, nadat hij een valse bestelbon had gebruikt. De procedures lopen nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team