Zoeken

Marokko arresteert Saoediër op vraag van Interpol

22 januari 2023 - 16:00 - Marokko

©

Op de luchthaven van Marrakech is een door Interpol gezochte Saoedische opposant gearresteerd toen hij op het punt stond op een vlucht naar Turkije te stappen. Hij zou uitgeleverd kunnen worden aan Saoedi-Arabië.

Hassan Mohammad Al-Rabee, een Saoedische oppositieleider uit de stad al-Aawamiyat in de regio al-Qatif in het oosten van Saoudi-Arabië, werd op 14 januari op de luchthaven van Marrakech gearresteerd, aldus een rapport van de Europees-Saoedische mensenrechtenorganisatie. Zijn metgezel deelde dit mee aan de organisatie.

Lees ook: Marokko wil Saoedische opposant uitleveren aan Saoedi-Arabië

Naar verluidt heeft Interpol op verzoek van de Saoedische autoriteiten een internationaal arrestatiebevel tegen Hassan Mohammad Al-Rabee uitgevaardigd. Volgens de Europees-Saoedische mensenrechtenorganisatie heeft de Saoedische oppositieleider ruim een jaar geleden zijn land verlaten vanwege "toenemende aanvallen op zijn familie door de Saoedische veiligheidstroepen". Hij reisde naar Indonesië, Oman en verschillende andere landen, waarna hij vijf maanden in Marokko verbleef.

Lees ook: Marokko levert Fransman uit aan VS op vraag van FBI

Volgens dezelfde organisatie zullen de Marokkaanse autoriteiten Hassan Mohammad Al-Rabee uitleveren aan Saoedi-Arabië. Zijn broer Ali zit al sinds 7 februari 2021 gevangen vanwege zijn politie standpunten. Hij is onlangs ter dood veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team