Zoeken

Marokko keurt uitlevering Franse hacker aan VS goed

9 augustus 2022 - 17:40 - Marokko

©

De Marokkaanse justitie heeft een "positief advies" gegeven over de uitlevering aan de Verenigde Staten van Sébastien Raoult, een Fransman die verdacht wordt in een zaak van cybercriminaliteit.

De 21-jarige student was op 31 mei in Marokko gearresteerd en werd door het FBI gezocht. Hij zou betrokken zijn geweest bij de diefstal van bijna 200 miljoen gegevens van het internet nadat hij had ingebroken in de computersystemen van verschillende bedrijven over de hele wereld, ook in de Verenigde Staten.

Lees ook: Door FBI gezochte Franse student in Marokko gearresteerd

Na een positief advies van het Hof van Cassatie zou de jonge Fransman worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De regering moet nu de definitieve beslissing in deze zaak nemen. Alvorens dit te doen, zal echter nog het advies van de ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken worden ingewonnen.

Lees ook: Marokko weigert uitlevering drugsbaron Sofiane Hambli

Advocaat Philippe Ohayon heeft naar aanleiding van de beslissing van de Marokkaanse justitie zijn verzoek herhaald om in Frankrijk een gerechtelijk onderzoek in te stellen met een Frans aanhoudingsbevel. Zo kan hij de uitlevering van zijn cliënt aan Frankrijk verkrijgen. De zaak roept veel reacties op in Frankrijk, waar de Franse minister van Justitie, Eric Dupont-Moretti, van mening is dat het land in dit stadium geen mogelijkheid zou hebben om in te grijpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team