Zoeken

Zangeres Vitaa na aardbeving: "Koning Mohammed VI deed wat hij kon"

9 oktober 2023 - 11:00 - Cultuur

©

De recente aardbeving in Marokko, die duizenden levens heeft geëist, laat niemand onberoerd. De Franse zangeres Vitaa, doe momenteel een villa bouwt in Marokko en wiens ouders in het koninkrijk wonen, spreekt zich uit over deze tragedie.

Het verwoestende natuurgeweld heeft geleid tot bijna 3000 doden, meer dan 5600 gewonden en aanzienlijke materiële schade. Ook het huis dat Vitaa in aanbouw heeft, bleef niet gespaard.

Lees ook: Vitaa roept op tot solidariteit met Marokko: "Mijn ouders en schoonouders wonen er"

"Er moet opnieuw worden opgebouwd, vooral in de meest afgelegen dorpen. Ik denk dat de Koning (Mohammed VI) alles heeft gedaan wat hij kon, en er wordt zoveel mogelijk hulp gemobiliseerd," verklaarde ze in een interview met RTL. Ze verwees naar de inspanningen van de Koning, die onder meer een miljard dirham doneerde voor de slachtoffers en de Koninklijke Strijdkrachten inzette voor hulp.

Lees ook: Artiesten Slimane en Vitaa bekronen succes met huis in Marrakesh

De ouders van de zangeres, die in Marokko wonen, waren op het moment van de aardbeving niet in het koninkrijk. "Mijn ouders zijn een week na de aardbeving teruggekeerd. Gelukkig was hun huis ongedeerd," vertelde ze. Wat haar echter het meest heeft geraakt, is de enorme solidariteit na de ramp. "Het is echt ontroerend. Er zijn plaatsen die volledig zijn ingestort. De onderlinge hulp en solidariteit waren ongelooflijk. Een vriendin heeft een fonds opgericht om goederen te verzamelen en te verdelen, en na tien dagen zei ze: ’We hebben zoveel ontvangen dat we moesten stoppen.’ De hulp was buitengewoon, ook internationaal," aldus Vitaa, die het geheel een "les in menselijkheid" noemde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team