Zoeken

Negev top: Marokko uitgenodigd voor bijeenkomst in Bahrein

3 juni 2022 - 16:20 - Wereld

©

De landen van de Negev Top, waaronder Marokko en Israël, hebben aangekondigd dat ze deze maand in Bahrein een werkvergadering zullen houden om verschillende kwesties van gemeenschappelijk belang te bestuderen en te bespreken.

Hoge ambtenaren uit deze landen zullen bijeenkomen om een reeks onderwerpen te bespreken en thematische werkgroepen te vormen over veiligheid, gezondheid, onderwijs, toerisme, water en energie, zo meldt de Jerusalem Post. Elke werkgroep zal worden voorgezeten door één van de deelnemende landen, legt de krant uit.

Lees ook: Hamas hekelt deelname Marokko aan Arabische top in de Negev

In Bahrein zullen de landen die aan de Negev Top deelnemen proberen het plan verder uit te werken, zei een vertegenwoordiger van één van de deelnemende landen tegen de krant. De werkvergadering zal worden voorgezeten door Sjeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, de staatssecretaris voor politieke zaken.

Lees ook: Marokko versterkt diplomatieke aanwezigheid in Israël

De laatste ontmoeting vond plaats in maart in Sde Boker in het zuiden van Israël, waar topdiplomaten uit Israël, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Egypte beloofden hun krachten te bundelen om gemeenschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Bladna.nl