Zoeken

Marokkanen vinden "trucs" om minderjarigen te huwen

25 augustus 2022 - 19:00 - Marokko

©

Een crimineel netwerk heeft nieuwe fraudemethoden ontwikkeld om minderjarige huwelijken en polygamie mogelijk te maken. Eenheden van de Koninklijke Gendarmerie van Benguerir hebben een onderzoek ingesteld om dit netwerk te ontmantelen.

Één van de meest recente methoden van het netwerk bestaat in het vervalsen van leeftijdsgegevens en het afgeven van administratieve documenten om polygamie mogelijk te maken. Deze nieuwe methoden kwamen aan het licht in een echtscheidingszaak voor de familierechtbank van Benguerir, die zich niet bevoegd verklaarde. De zaak werd doorverwezen naar de procureur-generaal bij het Hof van Beroep in Benguerir, die de Koninklijke Gendarmerie verzocht een onderzoek in te stellen.

Lees ook: Marokko debatteert over verbod op kindhuwelijken

Uit het onderzoek blijkt dat de in de zaak voorgelegde documenten vervalst zijn. De echtscheidingszaak betreft een 15-jarig meisje dat was uitgehuwelijkt aan een man die al getrouwd was, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah. Uit de geboorteakte die bij de huwelijksakte was gevoegd, wordt echter vermeld dat zij meerderjarig was op het moment van het huwelijk. De man was bovendien getrouwd met een omstreden document dat hem in staat stelde een tweede huwelijk aan te gaan zonder medeweten van zijn eerste vrouw.

Lees ook: Marokko: nietigverklaring kindhuwelijk kost 600 dollar

Tegen deze achtergrond is de tweede vice-voorzitter van de gemeenteraad van Benguerir gearresteerd. Hij werd vrijgelaten na op 20 augustus voor het parket van Marrakech te zijn gedaagd. De Koninklijke Gendarmerie zet haar onderzoek voort om het crimineel netwerk te ontmantelen dat gespecialiseerd is in de schending van huwelijkswetten en polygamie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team