Zoeken

Nepverpleegster kocht pasgeboren baby’s in Casablanca

7 oktober 2022 - 18:00 - Marokko

©

De Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) is er woensdag in geslaagd een crimineel netwerk te ontmantelen dat gespecialiseerd was in de handel in baby’s.

Hun werkwijze bestond erin openbare ziekenhuizen te bezoeken waar gezinnen met een laag inkomen net een pasgeborene hadden gekregen. Ze bode geld aan voor de baby’s. Soms werden de baby’s ook gewoon gestolen. Dit gebeurde zowel in openbare ziekenhuizen als in privé-klinieken. Dit netwerk kon straffeloos opereren tot de arrestatie van een nepverpleegster in een ziekenhuis in Casablanca wegens poging tot babydiefstal, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Ongestrafte babyhandel in Casablanca

Volgens de krant dacht de nepverpleegster dat ze een moeder had overtuigd om haar tweeling te verkopen. De jonge moeder nam echter met behulp van haar familie contact op met de politie. Er werd een operatie gestart om de oplichtster op heterdaad te betrappen. In Sidi Bernoussi wilde zij de tweeling ruilen voor een grote som geld, die bij haar arrestatie werd gevonden.

Lees ook: Marokko: babyhandel verijdeld in Kelâat Es-Sraghna

Een onderzoek wees uit dat er een goed functionerend netwerk van babyhandelaren bij betrokken is. De politie zet haar onderzoek voort om alle details van dit netwerk bloot te leggen en alle betrokkenen te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team