Zoeken

Marokko: nietigverklaring kindhuwelijk kost 600 dollar

19 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Evenals in andere landen in de wereld heeft het kindhuwelijk in Marokko verstrekkende gevolgen voor meisjes. De nietigverklaring van een kindhuwelijk in het koninkrijk kost volgens onderzoek ongeveer 600 dollar.

Naar aanleiding van Valentijnsdag vestigde het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) de aandacht op het probleem van kindhuwelijken in Marokko. Activisten voor de rechten van vrouwen en meisjes, instellingen en opinieleiders, kunstenaars, journalisten en influencers nemen aan deze sensibilisatiecampagne deel, meldt L’Économiste.

Lees ook: Marokko: meer kindhuwelijken door Covid-19

"Kindhuwelijken zijn een tragedie die vandaag de dag 650 miljoen vrouwen en meisjes in de wereld treft", aldus de VN-organisatie. Dagelijks trouwen 37.000 meisjes voor hun 18e verjaardag in de wereld. Het gaat om de meest kwetsbare, armste en meest gemarginaliseerde meisjes. "Naast de lichamelijke en psychologische pijn die deze praktijk bij kinderen teweegbrengt, zou de afschaffing van het vroege huwelijk meisjes in staat stellen het onderwijs af te maken, het krijgen van kinderen uit te stellen, fatsoenlijk werk te vinden en hun mogelijkheden ten volle te ontplooien, waarmee miljarden dollars aan inkomsten en productiviteit zouden worden gegenereerd," aldus het UNFPA.

Lees ook: Marokko: 32% vrouwen slachtoffer kindhuwelijk

Met dit trieste beeld voor ogen roept het UNFPA op een einde te maken aan kindhuwelijken omdat "het geen onmogelijke taak is". Volgens studies kost het ongeveer 600 dollar om een kinderhuwelijk nietig te verklaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team