Zoeken

Marokkanen kiezen voor "Made in Morocco"

4 september 2022 - 20:20 - Marokko

©

De groep Sunergia heeft onlangs een nieuw onderzoek uitgevoerd met betrekking tot de kwaliteit van Marokkaanse producten. Uit de studie blijkt dat 79% van de respondenten vindt dat lokale levensmiddelen en dranken van veel betere kwaliteit zijn, terwijl 12% de voorkeur geeft aan de kwaliteit van buitenlandse producten.

Het onderzoek toont aan dat 18% van de Marokkanen tussen 25 en 34 jaar in stedelijke gebieden de kwaliteit waardeert van buitenlandse producten en met name van de inspanningen die de merken leveren op het gebied van reclame en promotionele acties op internet en elders, om consumenten te overtuigen. Een andere factor die eveneens in het voordeel van buitenlandse producten speelt, is hun ruime beschikbaarheid. In tegenstelling tot de stad, zijn de lokale producten op het platteland populairder, 85% tegen 79% is van mening dat in Marokko geproduceerde levensmiddelen en dranken van betere kwaliteit zijn.

Lees ook: Marokkaanse consument heeft voorkeur voor "made in Morocco"

Op het gebied van cosmetica en wellness is slechts 45% van de ondervraagden van mening dat de kwaliteit van Marokkaanse producten goed is, vooral degene die gemaakt worden van lokale ingrediënten zoals arganolie, cactusvijgolie, cederhout en ghassoul. De ondervraagden geven voor 39% aan dat ze de kwaliteit van buitenlandse producten verkiezen.

Lees ook: Marokko wil ’made in Morocco’ een impuls geven

Wat schoonmaakmiddelen betreft, geeft 52% van de Marokkanen de voorkeur aan plaatselijke producten, terwijl 33% van mening is dat de kwaliteit van buitenlandse producten beter is. Wat mode en andere accessoires betreft, zweert 48% van de Marokkanen bij lokale producten, tegen 37% bij buitenlandse. Op het gebied van meubelen en decoratie vindt 67% van de Marokkanen de kwaliteit van Marokkaanse merken superieur, terwijl 19% de kwaliteit van buitenlandse producten beter vindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team