Zoeken

Marokkanen vinden list om bruiloften te organiseren

11 januari 2021 - 21:20 - Marokko

©

Na maanden van wachten op een terugkeer naar het oude normaal, gebruiken steeds meer gezinnen uitvluchten om huwelijksfeesten te vieren buiten het zicht om van de autoriteiten. Er is een stormloop op boerderijen op het platteland om de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus te kunnen ontlopen.

Deze clandestiene feesten worden georganiseerd zonder respect voor de beperkingen van de noodtoestand op gezondheidsgebied en zijn de oorzaak van verschillende clusters en sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting.

Een gezin uit Rabat waarvan de dochters tijdens één van deze clandestiene huwelijken werden besmet betaalde een dure prijs, schrijft de krant Assabah. De vader raakte ook besmet overleed aan de gevolgen daarvan. Ook de moeder raakte besmet, maar kon worden gered na een verblijf van enkele dagen op de intensive care.

Deze dramatische verhalen zijn helaas niet voldoende om families te ontmoedigen, zegt de krant. Om rapporteringen vanuit hun buurt en invallen door wetshandhavers te voorkomen, beperken ze hun gasten tot familieleden. Ze organiseren hun vieringen ook in de middag, terwijl ze normaal gesproken ’s avonds worden gevierd.

Op het platteland wordt deze bedrijvigheid gewaardeerd, inwoners maken van de gelegenheid gebruik om een ​​klein fortuin te verdienen door een deel van hun boerderij te verhuren. Volgens een cateraar kwam het idee van zijn bedrijf, hij dacht op die manier de verliezen als gevolg van het coronavirus te kunnen compenseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team