Zoeken

Marokko: rijken hebben lak aan coronamaatregelen

5 oktober 2020 - 21:30 - Marokko

©

Bijeenkomsten, feesten met vrienden, verlovingen, bruiloften, doopfeesten, begrafenissen... zijn normaal gesproken bij wet verboden, aangezien de noodtoestand voor de gezondheid nog altijd van kracht is in Marokko. Vooral rijke Marokkanen blijken zich weinig van deze regels aan te trekken.

In Bouskoura heeft de politie een bijeenkomst beëindigd die was georganiseerd door een rijke zakenman die bekend staat als vastgoedontwikkelaar en een handelaar in thee. Het doel van de bijeenkomst was om kinderen met elkaar te laten spelen.

Een welvarend echtpaar in Bouznika had een vijftigtal vrienden uitgenodigd om de aankoop van hun nieuwe villa te vieren. Een van de gasten vertoonde symptomen van Covid-19 en bleek later ook daadwerkelijk besmet te zijn. Hierdoor zijn tien andere gasten en een groot deel van het bedienend personeel eveneens besmet geraakt.

Ongeveer 40 mensen zijn opgepakt door de politie in Meknes, op een bruiloft die was georganiseerd in de villa van een rijke bankier. De arrestaties vonden plaats nog voordat het feest goed en wel was begonnen. Er zijn ook andere gevallen geweest in Tanger, Kenitra, de badplaats Mehdia en in het binnenland van Marokko, in de regio van Azrou. Deze bloemlezing van het dagblad Al Akhbar heeft geleid tot verschillende arrestaties en ondervragingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team