Zoeken

Marokko: bruiloften dit jaar flink duurder

30 juni 2021 - 11:20 - Marokko

©

Marokkaanse professionals die hun brood verdienen aan de organisatie van bruiloften hebben door de opheffing van de beperkende maatregelen weer goede hoop op het draaien van zwarte cijfers, na een jaar waarin ze grote verliezen hebben geleden door de coronaviruspandemie. Toch is trouwen in Marokko nog lang niet hetzelfde als het was voor de gezondheidscrisis.

Normaal gesproken is het zomerseizoen in Marokko de periode waarin jonge koppels hun huwelijk vieren met een typisch Marokkaanse bruiloft. Er bestaat een levendige industrie van Marokkaanse ondernemers die met hun aanbod kunnen voldoen aan vrijwel elke wens die jonge echtparen hebben voor hun bruiloftsfeest. Traditioneel of modern, bijna alles wat het budget van de koppels toelaat kan worden gerealiseerd door de ervaren professionals.

Het weekblad La Vie éco meldt dat er een heel deel van de Marokkaanse economie weer ontwaakt nu bruiloftsfeesten weer zijn toegestaan. Muzikanten, fotografen, banketbakkers en cateraars worden na ruim een jaar weer overspoeld met aanvragen.

Lees ook: Marokkanen vinden list om bruiloften te organiseren

Wat de situatie echter anders maakt dan voorheen is dat door de enorm toegenomen vraag, een gebrek aan personeel en de stijgende voedselprijzen, de prijzen van bruiloften flink zijn gestegen, zo meldt het weekblad.

Vooral de weddingplanners die de meer "trendy" bruiloften organiseren, geven aan dat zij in korte tijd volledig zijn volgeboekt voor dit jaar. Koppels die na de opheffing van de beperkingen een beroep hebben gedaan op deze planners visten vaak achter het net omdat Marokkanen met een vooruitziende blik hun reserveringen al hadden gemaakt toen de beperkingen nog van kracht waren.

Zowel traiteurs, neggafa’s, naaisters, kappers en eigenaren van feestzalen hebben hun prijzen voor deze zomer naar boven bijgesteld, wat het voor velen haast onbetaalbaar maakt om dit jaar hun bruiloft in Marokko te organiseren. Een andere factor die een rol speelt is het feit dat veel echtparen door de economische crisis minder geld te besteden hebben. Tot vreugde van de ondernemers blijkt door deze complicerende factoren de vraag naar bruiloften er niet minder op te zijn geworden, en na een jaar van uitstel staan ook vele echtparen te trappelen om hun huwelijk te vieren met een uitgebreid bruiloftsfeest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team