Zoeken

Toename geldtransfers wereld-Marokkanen uitgelegd

11 februari 2021 - 17:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in het buitenland wonen hebben in het afgelopen jaar veel meer geld overgemaakt naar Marokko dan de stijging van 1,7% die werd was voorspeld door Bank-Al-Maghrib. Ondanks de coronacrisis lag het totaalbedrag van 68 miljard dirham maar liefst 5% hoger dan het totaal uit 2019. Deze geldstroom is een belangrijke bron van buitenlandse valuta voor het koninkrijk en is een onmisbare financiële steun voor Marokkanen die maar moeilijk rond kunnen komen

Een deel van de stijging van deze geldtransfers is te verklaren door het feit dat in het buitenland wonende Marokkanen de neiging hadden om hogere bedragen te sturen toen de beperkingen die er waren ingevoerd in verschillende landen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, weer werden opgeheven.

Een andere reden waaruit de stijging van de geldtransfers is te verklaren, is het sentiment dat familieleden in Marokko vanwege de coronacrisis nog meer behoefte hadden aan financiële steun dan normaal. Sommige analisten menen ook dat het geld dat normaal zou worden besteed aan reizen naar Marokko om familie op te zoeken, in 2020 is overgemaakt. Ook zou het contante geld dat normaal gesproken aan familieleden of kennissen wordt gegeven in het vorige jaar zijn overgeschreven.

In het begin van de crisis was er een duidelijke afname te zien van de geldtransfers. In maart daalden deze met 14,6%, in april met 8,8% en in mei met 1,6%. Vanaf de maand juni stegen de overmakingen tot een niveau dat ver boven het gemiddelde lag van 2019.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team