Zoeken

Marokkanen over ongehuwde koppels: "Liefde is geen misdaad"

11 december 2019 - 15:06 - Marokko

©

Het Collectief 490 heeft in Marokko een nieuwe campagne "L7hob Machi Jarima" (Liefde is geen misdaad) gestart en eist de afschaffing van alle wetten die in strijd staan met de individuele vrijheden.

De groepering bericht in een verklaring in drie talen dat er ook een petitie aan het parlement zal worden overhandigd waarin wordt gevraagd dat alle wetsartikelen die de individuele vrijheden niet respecteren definitief worden verwijderd.

Volgens Femmes du Maroc heeft de organisatie de petitie ook op internet gedeeld en hoopt ruim 5000 handtekeningen in te zamelen zodat de zaak in het parlement wordt besproken.

Het collectief bericht dat de de campagne al in oktober werd gestart. De organisatie zou sindsdien "honderden getuigenissen" hebben ontvangen over de "moeilijkheden die Marokkanen ervaren door de wet".

Het doel van de petitie en de afschaffing van de omstreden wetsartikelen is terug vertrouwen te geven aan de Marokkaanse jeugd die in angst leeft en onderdrukt wordt.

In Marokko werden vorig jaar 14.503 mensen vervolgd omdat ze seks hadden buiten het huwelijk. Ook wetenswaardig is dat volgens gegevens van de Marokkaanse vereniging tegen illegale abortus Amlac, dagelijks tussen 600 en 800 illegale abortussen worden gepleegd in het land.

Wie de petitie wil tekenen kan dat op deze link en zal een account moeten aanmaken en een identiteitsdocument moeten hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team