Zoeken

Marokko: "krijgster" overleden

8 januari 2020 - 16:00 - Gemeenschap

©

Rajaa Bouziane is zaterdag overleden. De jonge vrouw had de campagne "de krijgsters" gelanceerd voor een gratis toegang tot medicijnen en behandeling voor kankerpatiënten.

Een vriendin van de jonge vrouw maakte haar overlijden op Facebook bekend. Ze schreef dat "de krijgster tot haar laatste zucht heeft gevochten voor een verbetering van de situatie van mensen met kanker".

"Een van onze krijgsters, Rajaa, is overleden. Het was voor haar dat de campagne was gestart. We willen niet aan kanker doodgaan. We willen recht hebben op een gratis behandeling.", leest men ook in het bericht.

De campagne werd in december 2019 op Facebook gestart met de hashtag "Mabgenash_Nmoto_Bsaratan – #مابغيناش_نموتو_بالسرطان" (we willen niet aan kanker sterven). Het doel is de regering onder druk te zetten zodat aan kankerpatiënten een gratis behandeling en medicijnen worden gegarandeerd.

De initiatiefnemers hebben ook een petitie op sociale media gestart voor de oprichting van een fonds gewijd aan de strijd tegen kanker en de zorg voor alle kankerpatiënten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team