Zoeken

Marokkanen en hun ideeën over liefde

7 november 2014 - 17:52 - Marokko

©

Voor de documentairereeks Future Express van NPO Spirit reist Rob Hof per trein samen met zijn zoon Erik door Marokko, van Marrakech, via Benguerir, Casablanca, Rabat en Sidi Kacem, naar Tanger. Hof ontmoet diverse treinreizigers, waaronder een lerares die naar Australië is geëmigreerd omdat ze moeite had met de Marokkaanse cultuur, praktiserende moslima’s, een oud-Koranleraar en een jongen die vindt dat de maatschappij hem dwingt om op een ’zondige’ manier te leven.

Ze praten o.a. over de emancipatie en positie van de Marokkaanse vrouw, het leven volgens de Islam, relaties en seks voor het huwelijk.

Ook heeft hij een interview met Youssra, hiphop zangeres, die deel uit maakt van Tigresse Flow, een groep jonge vrouwen die zich d.m.v. rapmuziek sterk maakt voor de vrijheid van Marokkaanse vrouwen. Ze maakt zich boos over de onderdrukking en het lijden van veel vrouwen.

En praat hij met Momo, deejay van Hit Radio. Hij vindt het hypocriet dat mannen in Marokko wel seks voor het huwelijk mogen hebben, maar vrouwen niet. Hij wordt gevolgd bij zijn werk als radiopresentator, waar hij naast het promoten van nieuwe Marokkaanse muziek, jongeren de kans geeft om telefonisch over hun problemen te vertellen en oplossingen te bieden. Hij vertelt dat de zender vanwege de taboethema’s een tijdlang uit de lucht gehaald werd.

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team