Zoeken

Marokkanen eten zonder het te weten Israëlische dadels

9 mei 2019 - 18:20 - Marokko

©

Ondanks de boycotoproepen van meerdere pro-Palestijnse verenigingen, worden nog steeds massaal Israëlische dadels in Marokko verkocht. Weinig consumenten kennen de oorsprong van de dadels die ze kopen echter.

Volgens Maghreb Intelligence blijven de dadels vrij duur en worden als een luxeproduct beschouwd. In de chique wijken van Casablanca kost een kilo dadels uit Israël bijvoorbeeld tussen 180 en 200 dirham, veel te duur dus voor de gewone Marokkaan.

Ondanks deze hoge prijs worden de dadels snel verkocht door handelaars die wel weten waar hun producten vandaan komen en ervan overtuigd blijven dat hun kwaliteit beter is, net zoals de verpakking.

Vorig jaar had de beweging BDS aan Marokkanen gevraagd om oplettend te zijn en dadels uit Israël te boycotten. Saadia Elouallous van BDS had verklaarde toen: "Geen normalisering. Geen uitwisselingen met de zionistische staat. Geen normaliseerders in ons land. Geen Israëlische dadels. Ze worden in Marokko verkocht, ondanks alle klachten. Stop jouw geld niet in de zakken van de zionisten."

Sion Assidon, Joodse Marokkaan die al jaren pleit voor de boycot van Israëlische producten in Marokko, had enkele weken later laten weten dat hij persoonlijk tientallen handelaars in Casablanca, Rabat, Salé en Mohammedia had overtuigd om geen Israëlische dadels meer te bestellen en te verkopen.

Bladna.nl