Zoeken

Heroïnegebruik steeds vaker bij Marokkanen

24 september 2012 - 15:46 - Marokko

©

Dagelijks worden er in Marokko 50.000 heroïnedosissen gespoten. Ook zijn 20.000 mensen verslaafd aan deze drug volgens bladi.net dat verwijst naar Al Itihad Al Ichtiraki. Journalisten van het dagblad hebben onderzoek gedaan naar heroïnegebruik in het noorden van Marokko, waar een dosis 25 dirham kost.

In Tanger ontdekten de journalisten een wereld van armoede, waar zowel jongeren als oude mannen, vrouwen en kinderen heroïne gebruiken.

De drugs komt Marokko binnen via Sebta en Melilla, en wordt meestal het land binnengesmokkeld door Marokkanen die in Europa leven en werken voor internationale drugsnetwerken.

Eén van deze dealers, benaderd door Al Itihad Al Ichtiraki in Tanger, meent dat er geen enkel relatie bestaat tussen drugsbaronnen, maffia en kleine dealers. De man, die zelf heroïne verkoopt in ruil voor zijn dagelijkse dosis, zegt dat drugsbaronnen bijna nooit worden gepakt.

Foto Armandine Penna

In Marokko is de meest gebruikte heroïne de "Afghaanse heroïne", dat wordt vervaardigd in laboratoria van de Afghaanse maffia. De drugs reist gewoonlijk via Nederland, België en Spanje, alvorens op de Marokkaanse markt te belanden.

Vanwege de nabijheid met Europa, is Marokko uitgegroeid tot een favoriet doelwit van heroïnehandelaars op het Afrikaanse continent. Het Koninkrijk is ook de doorvoerland bij uitstek naar andere continenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team