Zoeken

Sebta en Melilla draaischijf cannabishandel

10 april 2013 - 11:37 - Marokko

©

Sebta en Melilla zijn de belangrijkste draaischijven van cannabishandel naar Europa, volgens de International Narcotics Control Board. Het orgaan wijst op de rol van Marokko in de cannabishandel naar Europa.

In haar meest recente rapport, schat de organisatie dat 72% van de in 2011 in beslag genomen cannabis door douanediensten - 172 ton - uit Marokko komt.

De drugs bereikt Europa voornamelijk via Sebta, Melilla en de haven Tanger Med. Cannabis wordt vervoerd met speedboten en commerciële boten. De laatste jaren wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van kleine vliegtuigjes.

Het organisme is ook bezorgd over de steeds belangrijker rol van Marokko in de cocaïnehandel. Cocaïne bestemd voor de Europese markt, komt gewoonlijk uit Zuid-Amerika, en wordt via de Sahel en sub-Sahara Afrika Marokko binnengesmokkeld.

Positief is volgens het rapport, de inzet van Marokko in de strijd tegen de drugshandel. Ook een controleversterking aan de grenzen, de opleiding van agenten en de samenwerking met internationale politiediensten zoals Interpol zijn hoopgevend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team