Zoeken

Duizenden Marokkanen wachten op dodelijke oversteek naar Spanje

30 oktober 2012 - 16:06 - Gemeenschap

©

Tientallen Marokkaanse jongeren worden elk jaar vermist, na pogingen om Europa te bereiken via de Spaanse kusten. Allen waren enkel op zoek naar een beter leven.

De veertien migranten die donderdag dood zijn aangetroffen op een vluchtelingenschip voor de kust van Al Hoceima, komt een lange lijst aanvullen van vermiste jongeren in de Middellandse Zee. Daar eindigt jaarlijks de droom van honderden Marokkaanse, Noord-Afrikaanse en sub-Sahara migranten.

De migranten die de Middellandse Zee, maar ook de Atlantische zee via het zuiden van Marokko, proberen over te steken, betalen gemiddeld tussen 20.000 en 40.000 dirham aan migrantensmokkelaars.

In Casablanca, Oued Zem, Fqih Ben Saleh en andere verloren dorpjes, wachten moeders geduldig op de terugkeer van hun kinderen, waarvan de meerderheid nooit meer terugkomt.

Eén van deze moeders zal nooit weten dat haar zoon zelfmoord heeft gepleegd in Casablanca, omdat een migrantensmokkelaar het geld had gestolen van haar enige koe, verkocht om de overtocht van haar zoon naar Europa te betalen.

Net als hij hopen duizenden jongeren in Marokko om de Middellandse zee over te steken, ondanks de levensgevaarlijke overtocht...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team